Krullen knippen

Pluizige, ontplofte krullen, we balen er enorm van toch? Met de CC1 cutting technique realiseren wij prachtig volume en creëren wij lucht tussen de krullen, zonder curven of happen te knippen. We hebben 2 verschillende kniptechnieken voor verschillende krultypes. De techniek wordt bepaald aan de hand van uw krulsterkte.

Voor onze planning is het belangrijk dat iedere krullie met schoon gewassen en droog haar komt wat niet in een elastiek heeft gezeten. Op deze manier kunnen wij het krultype en de kniptechniek makkelijker bepalen en uitvoeren.

Met de CC1 cutting technique leggen wij een goede basis voor een mooie bos krullen, maar uiteindelijk is hydrateren het sleutelwoord om controle te krijgen over onze krullen. Maar hoe doen we dat, vochtbalans creëren? Krullend haar heeft een andere structuur dan "gewoon" steil haar, en het handhaven van de juiste vochtbalans is van cruciaal belang om gezonde, veerkrachtige krullen te creëren.

We bespreken graag met je waarom vochtbalans zo belangrijk is voor krullend haar. Daarnaast geven we je enkele tips voor het handhaven van de juiste vochtbalans met behulp van de juiste producten.

Waarom is vochtbalans belangrijk voor krullend haar?

De juiste vochtbalans in het haar zorgt ervoor dat het haar gezond blijft en zijn natuurlijke veerkracht behoudt. Het vocht in je krullen helpt pluis te verminderen en de glans te verbeteren. Als je de vochtbalans van je krullen niet goed in de gaten houdt, kan dit leiden tot beschadigd haar dat gemakkelijk breekt en er dof uitziet. Uiteraard is vocht alleen niet voldoende, hydrateren met goede ingrediënten in de voeding/verzorging is essentieel.

Wist je dat:

  • +/- 80% van onze krullen uit vocht bestaat?
  • Dat het helemaal niet raar is dat als de zon schijnt of de verwarming aanstaat het vocht uit je krullen verdwijnt?
  • De vernevelaar erg handig is om de vochtbalans op pijl te houden
  • Met slechts 4 producten creëren wij de perfecte balans voor jouw krullen

Lees hier meer over hoe je vochtbalans creërt in je krullen

Lees meer